De startende leraar: samen vleugels geven!

Kleutergewijs

Mei, de maand waarin onze studenten binnen de opleiding Kleuteronderwijs hun laatste stageperiode van het jaar lopen, alvorens in de examenperiode te duiken, en nadien de lang verwachte zomer te begroeten. En steeds in deze mei-periode, wanneer ik de 3de en dus laatstejaars studenten bezoek in de kleuterklas, vraag ik me af: ‘Hoe zullen ze het doen vanaf september?’ Zullen deze studenten als startende leraren hun weg vinden binnen hun nieuwe school? Zullen ze hun plek vinden te midden van een nieuw team aan collega’s? Zullen ze hun beroep als leraar vol passie kunnen en durven uitoefenen?

De startende leraar: valse start?

Startende leraren krijgen vanaf de eerste dag als leraar vaak een grote verantwoordelijkheid toebedeeld. Niet alleen zijn ze plots voor de volle 100% verantwoordelijk voor zichzelf als ‘echte’ leraar in de klas, ook zijn ze vanaf dag 1 verantwoordelijk voor de kinderen in de klas, en het…

View original post 646 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.