Over kinderen écht ‘zien’, warmte bieden, en positiviteit laten primeren.

Kleutergewijs

Juni 2018. Via collega’s vernam ik dat er een nieuw videofragment voor handen was omtrent het opbouwen van warme relaties met kleuters, ook met kleuters waarmee deze relatie niet evident is op het eerste zicht. Ik was geprikkeld, nieuwsgierig, benieuwd naar wat dit fragment me zou kunnen bijbrengen.

Pure emoties, pure relatie, écht in beeld gebracht.

Ik bekeek het fragment via https://www.klasse.be/129471/kwaliteitsvolle-relaties-kleuters-kleuterklas/ en hoe langer ik in het fragment zat, hoe sterker ik de emoties van de betrokken kleuterjuf, juf Jelke, en één van de hoofdfiguren tussen de kleuters, Andy, zelf ook binnen pakte. Een rollercoaster van emoties, tegen minuut 30 stroomden de tranen ook letterlijk over mijn wangen… De gemotiveerde, warme gebetenheid van juf Jelke, en het contrast met de onmacht waarmee ze geconfronteerd wordt, grepen me letterlijk naar de keel.

Warme relaties met kinderen opbouwen: primaire focus.

Waarom breng ik dit gegeven onder de aandacht? Wel, het schooljaar draait nu ondertussen enkele weken…

View original post 483 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.