Imperial College in Londen gaat hologrammen gebruiken voor gastdocenten

Deze week gaf ik zelf een lezing in de VS via Zoom, maar dat klinkt opeens wel heel erg ouderwets. Het Londense Imperial College gaat voor zijn Business afdeling sprekers uit New York en LA laten opdraven als hologram in de hoofdstad van de UK.

Hiervoor zouden ze dezelfde technologie gebruiken die ook al gebruikt werd voor post mortem muziektournees van Michael Jackson. Het zijn dus in feite niet echt hologrammen, maar projecties op een glazen scherm waarbij een zwarte doek achter het scherm toelaat een gevoel van diepte mee te geven. Voordeel is wel dat de opstelling voor zowel filmen als tonen hierdoor behoorlijk transporteerbaar is.

(bron BBC)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.