Een uitspraak over de lerende leraar die tot denken en discussie kan aanzetten

Momenteel lees ik het boek The Death of Expertise van Tom Nichols. Een groot stuk van het boek gaat over onderwijs, daarom dat het me ook door enkele mensen aangeraden werd. In het boek komt er ook deze passage voor:

Ik beken: ik heb dat ook al gezegd. Toen ik het zei, bedoelde ik dat ik vaak door de vragen van studenten nieuwe inzichten krijg in mijn eigen materie. Maar tegelijk zette de uitspraak me aan het denken. Is het ooit evenveel? En kan dat ooit de bedoeling zijn? Maar ook: ben je een slechte leerkracht als dat het geval zou zijn? Je kan ook steeds leren over hoe kinderen denken, wat beter of minder goed werkt van je aanpak,… En is dat dan net geen teken van net een goede leerkracht?

Een handige quote dus voor verdere reflectie en klasdiscussie!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.