Een video over geheugenpaleizen als manier om dingen te memoriseren

Krijg hier soms vragen over van studenten of bij lezingen: de aloude techniek van geheugenpaleizen. Ontwikkeld in de klassieke oudheid, werkt het nog steeds effectief om dingen te onthouden. Er is wel een maar: dit gaat over dingen uit het hoofd leren, niet over dingen begrijpen…

Een gedachte over “Een video over geheugenpaleizen als manier om dingen te memoriseren

  1. Dit is op Leren.Hoe?Zo! herblogden reageerde:
    Wie al eens een lezing van mij heeft bijgewoond, weet dat ik zelf ook graag gebruik maak van een geheugenpaleis. Zoals Pedro in deze blogpost aangeeft, kan de techniek je helpen om informatie beter en gestructureerd te onthouden. Raadpleeg zeker ook eens de website https://mullenmemory.com/. Daar vind je heel wat voorbeelden om de techniek toe te passen op anatomie, woordenschat, enz. Ook in mijn boek “Mind The Map” vind je een volledige hoofdstuk over deze geheugenstrategie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.