Leven in een bubbel (korte overpeinzing)

Ken ik iemand die voor het Vlaams Belang stemde? Ik kan er echt niet zo 1, 2, 3 iemand bedenken. Ja, ik wist en merkte ook dat een deel van de jongeren (extreem) rechtser zijn geworden, maar velen van hen mochten nu nog niet stemmen.  En ik ken genoeg mensen die NV-A stemmen, net zoals Groen, SP.a, Open-VLD, CD&V en PVDA. Maar Vlaams Belang? Nee. Of ze durven er niet voor uitkomen, of ze zijn geen onderdeel van mijn vrienden- of familiekring.

Nu, ik woon wel in Gent, en dat bleek gisteren sowieso op vele tendensen een uitzondering te zijn, maar toch.

Sinds gisteren heb ik het gevoel dat ik toch minstens op dit vlak in een bubbel leef of heb geleefd.
Wellicht een zelfde bubbel waaruit veel Amerikanen enkele jaren geleden ontwaakten bij de verkiezing van Trump.

Een gedachte over “Leven in een bubbel (korte overpeinzing)

  1. in antwoord op uw opinievraag moet ik volmondig Ja antwoorden. Sterker nog is er iets beter dan constante evaluatie? examens hebben hun voordeel (voor de leerkrachten [ 1/2 dagen ] maar evalueren enkel hen die kunnen stof opnemen en terug uitspuwen op een korte tijd. Mijn inziens is dat een verkeerde strategie, Laat de leerlingen die de stof begrijpen en praktisch uitwerken ook een kans, niet dat ze daarvoor theorieën moeten kunnen opnemen en terug aframmelen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.