Ten principale

Mooie bespreking van het nieuwe boek van Sherington.

meesterlezer

De gemiddelde leraar doet soms maar wat. We hadden het er vanochtend nog over. Die ‘we’ laat ik even in het midden, maar het komt er op neer dat een aantal adviseurs, leraren, ex-leraren en wetenschappers bij elkaar zaten en keuvelden over het beroep van leraar. We kwamen tot het inzicht dat leraren, ondanks het feit dat ze geschoold zijn in effectieve instructietechnieken, zich te veel laten leiden door de handleiding van methodes. Ze weten het nodige van cognitieve overbelasting, maar volgen de rekenmethode die zonder enig probleem de leerlingen vier verschillende doelen voorschotelt. Ze kennen allemaal het belang van begeleide inoefening, maar als ze een les geven gaan ze in raketvaart door die fase heen en het lijkt er weleens op dat zelfstandige verwerking het uiteindelijke doel van de les is. Of ze weten dat het stellen van vragen en het controleren van begrip essentiële zaken zijn, maar ook…

View original post 899 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.