De starttoets Engels na 2 weken: hoge cijfers en nieuws!

Deze ochtend ontdekte ik dat ik nog nooit blogde over een van de projecten waar ik aan meewerk: starttoetsengels.be. Een fout die dringend moet worden rechtgezet!

Wat is het?

Deze gratis tool werd ontwikkeld aan de Arteveldehogeschool om jou als leerkracht te helpen in 1 lesuur inschatten waar je leerlingen staan qua Engels nog voor de start van de lessen Engels op school. Kinderen pikken veel Engelse woorden en zinnen op via televisie of games, maar hoe goed zijn ze echt al in spreken, schrijven, lezen of luisteren? Deze wetenschappelijk gevalideerde test geeft je een beeld.

Onze tool is nu 2 weken in gebruik en het succes overtreft de verwachtingen van Vanessa De Wilde, Geert De Meyer en mezelf.

Enkele opvallende cijfers tot nu toe:

  • Er werden 878 lerarenaccounts aangemaakt.
  • Er werden 1210 klassen aangemaakt
  • 7786 leerlingen hadden deze morgen een of meerdere delen van de test ingevuld.

We merkten dat de luister- en leestests populairst zijn. De schrijftest doet het iets minder en de spreektest wordt het minst afgelegd (al kan het ook zijn dat deze vooral offline gebeurt).

Zonder grote reclamecampagne, vooral door word of mouth, toont de nood aan een degelijke, gevalideerde testen die leraren kunnen gebruiken om bijvoorbeeld de beginsituatie in te schatten. De voorbije weken kregen we zeer veel vragen om een dergelijke test voor Frans en/of NT2 te ontwikkelen. Niet voor wiskunde of andere meer beta-vakken, al zou de software dit wel toelaten. Het grote werk is natuurlijk de ontwikkeling van betrouwbare en valide testvragen.

Het was al een tijdje aangekondigd, maar deze week zou in onze tool een extra knop verschijnen: hertest je leerlingen. Deze knop moet het mogelijk maken om op het einde van het schooljaar de leerlingen opnieuw te testen, zodat je kan zien hoeveel een jaar onderwijs je leerlingen vooruit geholpen heeft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.