Goed nieuws, in Nederland werd er een eerste stap gezet

Gisteren kon ik het nieuws niet missen op sociale media:

En het klopt, check www.voordeleraar.nl. Ik ben hier zelf erg blij mee voor de Nederlandse leraren, maar snap de reactie van Tim ook wel:

Volgens mij mag dit ook enkel maar gezien worden als het proefproject van een eerste stap. Onderzoek ontsluiten, lezen en daar vooral tijd voor hebben is iets wat niet zomaar kan. Maar het kan al zeker niet als je geen toegang hebt. En als ik me niet vergis zitten er zeker nog verdere stappen in de pijplijn.

Ik moest gisteren erg denken aan het verschil een eeuwigheid geleden tussen de katholieke leer die vond dat mensen maar beter niet zelf de bijbel lazen in hun volkstaal en de protestanten die net inzetten op taalonderwijs zodat het volk de bijbel zou kunnen lezen…

Het is dus volgens mij een mooie eerste stap, waarbij ik me trouwens afvraag of die eerste stap in Vlaanderen zelfs maar een idee of een thema zou kunnen zijn?

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.