Franse studentenprotesten na zelfmoordpoging student, #laprécaritétue

Zag dit nog niet in onze media, maar via de BBC ontdekte ik dat het behoorlijk rommelt onder Franse studenten. Vrijdag probeerde een student in Lyon zelfmoord te plegen door zichzelf in brand te steken. De jongeman overleefde het, maar ligt nu in het ziekenhuis met 90% brandwonden. Hij gaf aan niet meer te kunnen leven met 450 euro per maand.

De aanleiding van de zelfmoordpoging waren zware financiële problemen die hij de Franse en Europese wetgeving verwijt. Ondertussen ging de hashtag #laprécaritétue, onzekerheid doodt, viraal op sociale media en waren er protesten in Lyon, Parijs en Rijsel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.