Verschillende webinars de komende tijd

De lezingen liggen momenteel stil (tot mijn spijt, merk nu hoeveel ik het mis), maar de webinars komen een stuk in de plaats. De komende weken zijn er verschillende webinars waar ik aan meewerk.

Een klein overzicht:

  • Volgende week, klik op afbeelding om je gratis te registreren: Afbeelding
  • Op 28 mei 16u is er een gratis webinar voor LannooCampus met Bert Smits en ikzelf over “Wat leren scholen uit de coronacrisis?” (Link volgt)

    Terwijl de scholen voorzichtig opengaan, blijft de vraag wat de effecten van deze crisis op kinderen en jongeren kunnen zijn, zowel qua leren als qua ontwikkeling. Pedro De Bruyckere gaat in op deze vraag en kijkt wat we vandaag op basis van onderzoek kunnen zeggen en wat niet. Op basis daarvan schetst hij wat er kan gedaan worden en vooral ook wat er nog zal gedaan moeten worden tijdens en na de crisis. Trouw aan zijn boeken Klaskit, Jongens zijn Slimmer dan Meisjes en Juffen zijn Toffer dan Meesters, onderbouwd maar tegelijk zeer toegankelijk.

    In een aansluitende lezing gaat Bert Smits dieper in op wat de Coroncrisis ons leert over de kwaliteit van onze schoolorganisatie. Een crisis van dergelijk omvang is immers een enorme stresstest voor scholen. Zowel de sterktes als de tekortkomingen van (leden van) je team als de ruimere schoolorganisatie worden blootgelegd. Het is duidelijk dat fitte en wendbare scholen een streep voor hebben. Hun geheime recept? Ze hebben geïnvesteerd in hun eigen leerproces waardoor ze beter in staat zijn om zich aan te passen aan veranderende omstandigheden. Als de Coronacrisis al één voordeel heeft, dan is het dat het veel scholen zij het dan wel geforceerd in een dieper leer – en veranderproces heeft geduwd. Bert licht toe hoe je als school gebruik kan maken van dit momentum om versneld je eigen school om te bouwen tot een fitte, wendbare en dus lerende organisatie. Hij haalt daarvoor inspiratie uit zijn pas gepubliceerde boek dat hij samen met Yves Larock schreef: Iedereen Schoolmaker, investeren in samen leren.
  • Verder zijn er internationale webinars gepland op 4 juni (Teach First) en 15 juni (Spanje) waarvan ik nog niet weet hoe open die zijn voor publiek en staan er nog een paar opties. I’ll keep you all posted!

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.