Stage kleuteronderwijs vanuit je kot

Kleutergewijs

Het is mei. De lente komt op haar hoogtepunt. Normaal gaat dit voor mij samen met tal van stagebezoeken in Vlaamse kleuterklassen. Nu kan het even niet: geen zigzaggend de speelplaats oversteken tussen enthousiast spelende kinderen, geen studenten bewonderen die het beste van zichzelf geven, geen inspirerende gesprekken met mentoren. Ik mis het meimaand-stagemaandgebeuren. Gelukkig blijven onze studenten niet op hun lauweren rusten. Ze doen stage ‘vanuit hun kot’.

Alternatieve stage-opdrachten

Verder groeien tot professionele kleuterleraar, ook al is het kleuteronderwijs nog niet heropgestart. Dat is de uitdaging die studenten kleuteronderwijs aangaan. Lerarenopleidingen prikkelen studenten met alternatieve stage-opdrachten die ook nuttig zijn voor de stagescholen. Ook al omvatten deze opdrachten nooit het hele scala aan lerarencompetenties, toch stimuleren ze onze toekomstige kleuterleraren om te groeien en zich als professional te tonen.

Online kleuteronderwijs: een inkijk

Sommige alternatieve opdrachten spelen in op de behoefte aan kleuteronderwijs vanop afstand. De nieuwe generatie…

View original post 784 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.