Een nieuw wapen in de strijd tussen instellingen voor hoger onderwijs: fysieke aanwezigheid?

Cambridge zal volgend jaar alleen nog maar online les geven.” Het nieuws zoemt rond en het ligt in lijn met de aankondigingen van California State University die het herfstsemester de deuren enkel digitaal wil openen. Maar tegelijk heb je de Universiteit van Bolton die snel communiceert dat zij wel de deuren gaan openen.

De Standaard brengt vandaag de klachten van studenten over online onderwijs dat vooral omschreven wordt als onvolwaardig onderwijs. Hierbij moet je wel meegeven dat het huidige digitale aanbod meestal is ontstaan als noodoplossing en niet als doordachte aanpak. Tegelijk is er deze terechte vraag die Anja Vink opwerpt:

En dan zijn er ook andere instellingen voor hoger onderwijs die hun kans schoon zien om zich op een andere manier te profileren, namelijk door net wel fysieke aanwezigheid mogelijk te maken (mits veel restricties, waarbij je je afvraagt hoe leuk dat dan weer zal zijn):

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.