Verdwijnt iets omdat het verdwijnt op sociale media?

Het is de voorbije 24 uur een slachting geweest op sociale media. Axios houdt bij op welke platformen Donald Trump ondertussen geband is. De meest opvallende is Twitter, maar ook TikTok (merk hier de ironie), Snapchat, Facebook, YouTube… Maar er is meer Reddit of Discord hebben ook ingegrepen.

En het blijft niet beperkt tot Trump. Ondertussen worden veel QAnon-aanhangers ook van sociale media geweerd. En het eigen sociale media platform Parler is ondertussen ook al geweerd van de Google Play Store en Apple stelt ook eisen. Trump kondigde ook aan een eigen alternatief op te starten, maar het is nog maar de vraag of hij dit zal kunnen, de app-stores indachtig.

Vrij vertaald: het wordt de aanhangers van Trump behoorlijk onmogelijk gemaakt nog met elkaar te communiceren:

Maar… is dit een goed idee? Ik weet het niet. De zoon van Trump, Donald Jr, is aan het fulmineren over vrije meningsuiting en hoezeer ik het ook oneens ben met veel van wat er geplaatst en gezegd werd, hier heeft hij wel degelijk een stuk een punt. Het onmogelijk maken van oproepen van geweld is een ding, compleet (publieke) communicatie onmogelijk maken, is een ander. Het zal de discussie over de macht van technologiebedrijven nog toenemen.

1 voordeel is wel: het kan een pak rustiger worden op sommige sociale media. Maar of dit de storm die momenteel woedt, gaat doen liggen is niet zeker, vrees ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.