Een podcast van Onderwijscentrum Gent over over wat we kunnen doen om meer jongeren met een kwalificatie te laten afstuderen

Kreeg gisteren deze tip binnen die ik graag met jullie deel: een podcastreeks van Onderwijscentrum Gent die niet enkel voor mijn thuisstad relevant zijn:

Meer dan 16 procent van de jongeren verlaat het Gentse onderwijs zonder diploma of kwalificatie. 669 leerlingen. Dat is een volledige school. Onderwijscentrum Gent lanceerde daarom enkele jaren terug ‘Operatie Geslaagd’, een actie om het tij te keren.

In ‘Operatie Geslaagd’ bundelen we de krachten met tal van partners. Samen zetten we in op meer gekwalificeerde uitstroom. Na twee boeiende edities van de Actiedag Operatie Geslaagd gooien we het dit keer over een andere boeg. We trappen het jaar af met onze nieuwe ‘Operatie-Geslaagd’-podcast. In vijf inspirerende afleveringen van telkens 20 à 30 minuten gaan we in gesprek met experts, leerkrachten, leerlingen en ouders over wat we kunnen doen om meer jongeren met een kwalificatie te laten afstuderen. Elke aflevering biedt je concrete tips en inspiratie, telkens vanuit een andere invalshoek. Beluister de podcast in je favoriete podcast-app, Spotify of hier op de website!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.