We gaan op berenjacht! Fantasiespel bij kinderen verrijken

Fantasiespel is een van de belangrijkste spelvormen van kleine kinderen en blijft ook doorheen de ontwikkeling van kinderen een essentieel element van hun spel. Fantasiespel gaat verder dan rollenspel of doen-alsof spelletjes. Wanneer kinderen met blokken spelen, door het bos rennen of in de weer zijn in de zandbak, zal er vaak een fantasie-element in hun spel aanwezig zijn. Wanneer kinderen samen spelen met anderen vinden ze elkaar in hun gedeelde fantasiewereld en bouwen ze deze samen verder uit.

Is this just fantasy?

Ontwikkelingspsychologisch onderzoek naar het belang van fantasie in het spel van kinderen schuift drie grote thema’s naar voren. Eerst en vooral gebruiken kinderen fantasie om de wereld rondom zich beter te leren begrijpen. Het dagelijks leven van kinderen zit vol met voor hen onlogische, ongeordende informatie. In hun spel gieten ze deze informatie in verhalen waardoor deze een betekenisvolle context krijgt. Kinderen spelen situaties na die ze…

View original post 610 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.