Spaced retrieval practice is krachtiger dan spaced reading

Leren.Hoe?Zo!

Hoewel studenten er vaak spontaan voor kiezen om meer te studeren kort voor het het examen, weten we dat gespreid oefenen (spaced practice of distributed practice) krachtiger is dan alles 1 keer lang door te nemen (massed practice). Maar de leerwinst wordt ook beïnvloed door de strategie die je toepast tijdens die gespreide leermomenten. Dylan Wiliam deelde via Twitter een recent onderzoek waaruit blijkt dat studenten betere resultaten behaalden wanneer ze niet alleen spontaan de leerstof gespreid herhaalden maar ook wanneer ze tijdens die momenten ook meer gebruik maakten van een online tool om zichzelf te toetsen in tegenstelling tot studenten die zich vooral beperkten tot het (her)lezen van het online studiemateriaal. Uit de studie bleek ook dat studenten meer tijd spendeerden naarmate de deadline van het examen dichterbij kwam, dat ze uit zichzelf ook meer gebruik maakten van het tekstmateriaal dan de online toetsen en…

View original post 363 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.