Ze willen niet meer samen zijn

Kleutergewijs

Jarniks ouders gaan scheiden. De leerkracht merkt dat Jarnik het moeilijk heeft. Hij vraagt veel aandacht en kan minder verdragen van andere kinderen. Wat doet echtscheiding met een kleuter? Wat kan je als kleuterleraar doen om het kind te begeleiden bij de aanpassing aan de nieuwe situatie?

Een vat vol gevoelens

Hoe beleven kleuters een scheiding en wat voelen ze erbij? Kinderen tussen 3 en 5 jaar willen graag veel zelfstandig doen, maar ze zijn nog heel sterk fysiek en emotioneel afhankelijk van hun ouders. Een scheiding lokt op deze leeftijd angst, verdriet, verwarring en soms zelfs ook schuld uit omdat ze het niet begrijpen. Kleuters kunnen zich achtergelaten, ongerust en neerslachtig voelen. Het conflict tussen hun ouders zien, brengt heel wat stress met zich mee. Soms horen ze ook hun naam vallen in de ouderlijke discussies. Omdat kleuters nog erg egocentrisch denken, gaan ze er soms vanuit dat zij…

View original post 1.010 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.