Praten met (jonge) kinderen over oorlog

Dit is niet de blog die ik wilde schrijven. Dit is niet de blog die ik had voorbereid om deze week te posten. De aanleiding voor deze blog is de oorlog in Oekraïne en de vraag van onze jongste dochter, net drie jaar oud: “Mama, gaaj ik en jij mogge naa de oojlog?”. Ze kijkt verwachtingsvol naar me op alsof ze voorstelt om samen naar de Efteling te gaan. Ik kijk haar stilzwijgend aan. Hoe leg ik haar uit dat oorlog een gruwel is?

Met oude kinderen lijkt het makkelijker om over de oorlog in Oekraïne te praten. Karrewiet en het jeugdjournaal weten hoe ze verslag moeten doen van schokkende gebeurtenissen aan kinderen. Verschillende media geven adviezen aan ouders. Ook het Nederlands Jeugdinstituut besteedt hier aandacht aan. Daarnaast is er lesmateriaal voor scholen, zoals deze lesbrief van TerInfo en de Universiteit Utrecht.

Maar hoe praat je over oorlog met…

View original post 271 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.