Leer rekenen met… Duolingo

Duolingo lanceerde net een wiskunde-app. De bekende taal-app werkte er al een tijdje aan en biedt nu de kans om rekenen in te oefenen, zowel voor kinderen als voor volwassenen. Die laatste heet dan wel brain game, waardoor mijn ergernis wat groter werd. De look en feel van de aparte reken-app ligt dicht bij hun populaire taaltoepassing en heeft als een van de hoofddoelen rekenangst weg te nemen, zoals Sammi Siegel stelt in een interview met TechCrunch:

“Our mission has always been to provide high-quality accessible education and I don’t think that necessarily stops at language learning,” Siegel said in an interview with TechCrunch. “We’ve seen the stats on math, education and losses over the pandemic.” The engineer, who has been at Duolingo for four years, teamed up with four other colleagues to build the app with the goal of getting rid of adult and child “math anxiety” alike.

Voorlopig is de app er enkel voor iOS, maar Android zou volgen:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.