Hoe kan je effectief werken aan onderwijsverbetering in het secundair/voortgezet onderwijs?

Gisteren publiceerde het NRO twee nieuwe leidraden:

De leidraden ‘Werken aan onderwijsverbetering. Evidence-informed naar een lerende organisatie’ laten zien hoe opleidingsteams of docententeams hun onderwijs kunnen verbeteren via onderzoeksmatig werken en hoe zij kunnen toewerken naar een lerende organisatie, op basis van wetenschappelijke kennis. De publicaties presenteren kennis uit onderzoek op een praktische en toegankelijke manier, zodat je hier direct mee aan de slag kunt.

De leidraden bevatten zes aanbevelingen, gericht op het onderzoeksmatig en cyclisch werken aan onderwijsverbetering en het creëren van een onderzoekscultuur. Bij de aanbevelingen vind je vragen uit de praktijk en er worden suggesties gegeven voor concrete handvatten. Daarnaast vind je tips over waar je verder kunt lezen over de onderwerpen.

De twee leidraden zijn gebaseerd op de gelijknamige leidraad die eerder werd ontwikkeld voor het primair onderwijs. Deze is bewerkt voor het voortgezet onderwijs en mbo vanwege grote belangstelling uit deze sectoren.

Je kan ze beide hier downloaden, dit is de samenvattende poster.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.