CONNECTIONS in CLASS: Relaties met leerkrachten en klasgenoten en hun effecten op het welbevinden van jongeren in het eerste jaar van het secundair onderwijs

Jongeren brengen veel tijd door op school, waarbij ze voortdurend contact hebben met hun leerkrachten en klasgenoten (1). Onderzoek toonde aan dat de kwaliteit van deze relaties een belangrijke rol speelt in het leren, het welbevinden en de ontwikkeling van jongeren (2,3). Bovendien kan een goed welbevinden het leerproces van jongeren bevorderen. Desondanks staan jongeren aan het begin van het secundair onderwijs voor verschillende sociale uitdaging, zoals het aangaan van nieuwe relaties met meerdere nieuwe leerkrachten en klasgenoten (4). Voor vele jongeren is dit dan ook een uitdagende, kwetsbare periode waarin de kans op sociale, mentale en leerproblemen verhoogt. In CONNECTIONS in CLASS stellen we ons dus de vraag hoe het komt dat positieve schoolse relaties voor een verbetering van het welbevinden van jongeren in het eerste jaar van het secundair onderwijs zorgen.

CONNECTIONS in CLASS heeft als doel meer verfijnde kennis te bekomen over schoolse relaties van jongeren in…

View original post 415 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.