Over

Deze blog ontstond bij het eerste boek van Bert Smits en mezelf: ‘Is het nu generatie X, Y of Einstein?‘ (2009).
Ondertussen schreven we samen ook ‘De Jeugd is Tegenwoordig‘(2011) en ‘Ik was 10 in 2015‘ (2015).  Verder schreef ik ook nog samen met Casper Hulshof ‘Jongens zijn slimmer dan meisjes‘ (2013) dat een update kreeg in 2016 met Paul Kirschner als extra auteur. Verder schreef ik samen met Linda Duits ‘Meisjes kijken‘ (2013). Ten slotte hertaalde ik het boek van Daniel Willingham ‘When can you trust the experts

Het bleef niet bij deze boeken, ‘Klaskit‘ volgde in 2017 en een nieuw mytheboek met Paul en Casper ‘Juffen zijn toffer dan meesters‘ in 2019. Daarna volgden ook nog ‘Met de kinderen alles goed‘ en het meest recente ‘Bijna alles wat je moet weten over psychologie‘.

Over mij: regent en pedagoog, verdiep me al jaren in de leefwereld van jongeren ben een zelfverklaarde verslaafde aan populaire cultuur. Ik werk sinds 2001 in de lerarenopleiding secundair onderwijs van de Arteveldehogeschool als pedagoog en onderzoeker en verder doe ik onderzoek aan de Universiteit van Utrecht. Op 9 juni 2017 behaalde ik mijn doctorstitel aan de Nederlandse Open Universiteit in Heerlen (klik hier voor een overzicht van recent wetenschappelijk werk).

Als spreker streef ik er steeds naar om moeilijke theorieën zo helder mogelijk uit te leggen en te vertalen naar de praktijk aan de hand van ontelbare voorbeelden.

Klik hier om me te contacteren of te boeken voor een lezing.