De Jeugd Is Tegenwoordig

De mythes over de nieuwe generatie jongeren ontkracht.
Feit. De nieuwe jongeren zijn anders. Maar zijn ze slimmer en sneller? Of zijn ze liever lui dan moe? Zijn ze traditioneler of net weer niet?
In hun toegankelijke en spitse stijl hangen Pedro De Bruyckere en Bert Smits een herkenbaar beeld op van de jongere van nu.

Alles wat werknemers, leerkrachten en ouders moeten weten over de nieuwe generatie jongeren. Compleet met tips en aanbevelingen.

Vanaf nu is het boek te koop in de betere boekhandels, online winkels enz. Je kan het ook via de webshop van onze uitgevers LannoO Campus (België) en Van Duuren (Nederland) bestellen. Bij interesse voor grotere volumes (meer dan 10 exemplaren) van het boek, neem graag contact op.

Je kan het boek ook als e-boek kopen, check hier.

Wat anderen schreven over het boek:

‘De werknemer wordt een schaars goed. Daarom moeten werkgevers de jongeren van nu begrijpen om ze aan te trekken. Door het lezen van De jeugd is tegenwoordig zetten ze alvast een stap in de goede richting!’ – FRANK VAN MASSENHOVE, voorzitter FOD Sociale Zekerheid

‘Na alle grote woorden van hard schreeuwende marketeers, die onze jeugd vooral zien als een groep waaraan te verdienen valt, zien Pedro De Bruyckere en Bert Smits jongeren niet als consumenten, maar als pubers, leerlingen, werknemers, burgers … als mensen, kortom.’ – JUSTINE PARDOEN, hoofdredacteur Ouders Online en specialist mediaopvoeding bij Mijn Kind Online.

‘Een heerlijk nuchter verhaal waarin de jongere van nu wordt beschreven zoals hij is en niet zoals we altijd maar denken (of hopen, of vrezen). Fijn leesvoer waarin hardnekkige mythes ontkracht worden zodat er een positief beeld achterblijft van onze jeugd. Een aanrader!’ – INEZ GROEN, auteur Generatie Einstein

‘Ouders, leerkrachten en leidinggevenden doen er wel degelijk toe in het leven van jongeren. De auteurs slagen erin om deze relaties te herdefiniëren met woorden als open, authentiek, transparant en passievol, maar ook met een woord als verantwoordelijkheid. Een opsteker voor wie dagelijks investeert in de ontwikkeling van onze toekomst!’ – STIJN DHERT, decaan Groep T – Leuven Education College

12 gedachten over “De Jeugd Is Tegenwoordig

  1. Pingback: De presentatie van Bert & Pedro op de boekenbeurs: Jongeren en politiek « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

  2. Pingback: Vraagt de bakker mij hoe hij brood moet bakken? Over leerlingen en ander onderwijs. « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

  3. Pingback: Presentatie van Joeri Van den Bergh: de jeugd van tegenwoordig « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

  4. Pingback: Voor iedereen die het woord ‘digital native’ gebruikt, Don’t! (nog maar eens waarom) « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

  5. Pingback: De mythes van de jeugd ontrafeld | Jong & Je Wil Wat

  6. Pingback: Wat bepaalt succes, intelligentie, zelfdiscimpline, doorzettingsvermogen of motivatie? « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

  7. Pingback: De Jeugd Is Tegenwoordig | Mediawijsheid in het VO | Scoop.it

  8. Pingback: Hoe vullen Vlaamse jongeren geluk in? Jim-onderzoek toont hoe. « X, Y of Einstein? – De Jeugd Is Tegenwoordig

  9. Pingback: De Jeugd Is Tegenwoordig | Aan de slag | Scoop.it

  10. Pingback: Lectuur op zaterdag: lezen en tablets, jongeren en de crisis, online en offline, en meer! | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.