Klaskit

De voorbije jaren heb ik veel boeken samen geschreven met anderen. Dit boek is mijn solo-debuut als het ware. Dit boek gaat niet over wat werkt, maar wel over wat werkt wanneer en wanneer niet, waarom werkt het en bij wie werkt het en bij wie niet.

Je kan het boek al bij de uitgever bestellen (tip: voor grote afnames, contacteer LannooCampus in Vlaanderen of Anderz in Nederland):

Maar je kan het boek ook bestellen en kopen in de betere lokale boekhandels, Bol.com, Standaard boekhandel, Managementboek.nl, Van Stockum, Amazon, Proxis,

Lees even de flaptekst mee:

Lesgeven kan je niet aan de hand van een checklist. Er is geen lijst van recepten die ervoor zorgt dat leerlingen dag na dag een geijkt stappenplan doorlopen en aan het eind van het schooljaar de juiste leerstof kunnen opdreunen. Niet alles werkt bij iedereen, voor eender welk doel, in eender welke context.

Maar dat betekent niet dat er geen hulp- middelen zijn die echt kunnen werken. In dit boek gaat pedagoog Pedro De Bruyckere vanuit die gedachte op zoek naar goede praktijken, en onderzoekt hij in welke omstandigheden ze werken, voor welke doel- groep, en waarom.

Klaskit levert een praktisch beeld op van wat leren inhoudt en schept een overzicht in de massa aan tegenstrijdige ideeën over onderwijs. Want wie weet hoe je onder meer effectieve feedback geeft, hoe je het best een relatie opbouwt met je leerlingen en wat een sterke schoolvisie kan opleveren, heeft de tools in handen om een topleraar te worden.