Nieuw onderzoek countert deels de positieve claims over ‘tijgermoeders’

Sinds het boek van Amy Chua kennen we het fenomeen van de tijgermoeders (check oa hier) Maar werkt deze aanpak? Volgens promotie-onderzoek van Desiree Baolian Qin denk je best nog even na als je deze aanpak wil volgen.

Ze ontdekte dat high-achieving Chinese studenten vaker/meer depressief en angstig zijn dan hun blanke collega’s en in tegenstelling met de filosofie van de tijgermoeders is het geluk van het kind van levensbelang, stelt de onderzoekster: “I strongly believe that happiness matters tremendously for children to develop well, so they don’t just have success now and then later on experience maladjustment.”

Toch vindt de onderzoekster dat de harde, negatieve reacties op het boek van Mary Chua onrechtvaardig waren en dat Westerse ouders wel degelijk iets kunnen bijleren van de meer Oosterse aanpak: “I agree with Amy Chua that a child will develop strong self-esteem when they really master something. So that self-esteem should be grounded in their achievements, their ability, rather than empty praises from parents and teachers saying ‘great job’ for drawing a circle or ‘great job’ for just about anything.”

(bron)

Een gedachte over “Nieuw onderzoek countert deels de positieve claims over ‘tijgermoeders’

  1. Pingback: Stelling: Hoe ondersteun je best ouders (met een laag inkomen): neem hun stress weg « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s