Onderzoek: meer kans op gamen bij kinderen met autisme spectrum stoornis

Uit onderzoek aan de universiteit van Missouri waarbij 202 kinderen met diagnose autisme spectrum stoornis vergeleken werden met 179 broers of zussen zonder de diagnose, blijkt dat kinderen autisme spectrum stoornis significant meer kans hebben om meer computerspelletjes te spelen. Micah Mazurek vat het als volgt samen: “Many parents and clinicians have noticed that children with ASD are fascinated with technology, and the results of our recent studies certainly support this idea. We found that children with ASD spent much more time playing video games than typically developing children, and they are much more likely to develop problematic or addictive patterns of video game play.”

De laatste opmerking verwijst naar een tweede studie bij 169 jongens met autisme spectrum stoornis waarbij een link gelegd werd tussen problematisch gamegebruik en tegendraads gedrag zoals weigeren aanwijzingen op te volgen. Hier is volgens Mazurek wel meer onderzoek nodig:

“Because these studies were cross-sectional, it is not clear if there is a causal relationship between video game use and problem behaviors. Children with ASD may be attracted to video games because they can be rewarding, visually engaging and do not require face-to-face communication or social interaction. Parents need to be aware that, although video games are especially reinforcing for children with ASD, children with ASD may have problems disengaging from these games.” (bron)

Mazurek schreef trouwens voor The Scientist ook nog dit artikel over positieve en mogelijke negatieve effecten van games op kinderen met autisme spectrum stoornis.

3 gedachten over “Onderzoek: meer kans op gamen bij kinderen met autisme spectrum stoornis

  1. Pingback: Onderzoek: meer kans op gamen bij kinderen met ...

  2. Pingback: Onderzoek: meer kans op gamen bij kinderen met autisme spectrum stoornis | Manuela Bazen-Steenkamp

  3. Pingback: Onderzoek: meer kans op gamen bij kinderen met ...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.