Laatste deel PISA-resultaten: hoe scoren 15-jarigen op economische kennis?

Is PISA daar nu weer?, denk je misschien, maar toen de algemene cijfers in december bekend gemaakt werden, werd er al meegegeven dat nog de data over probleemoplossend vermogen en economische kennis zouden volgen. Deze laatste resultaten werden net bekend gemaakt in Parijs. Wat zijn de algemene conclusies: On average across the 13 OECD countries and economies that participated in

  • the PISA financial literacy assessment, 10% of students can analyse complex financial products and solve non-routine financial problems, while 15% can, at best, make simple decisions about everyday spending, and recognise the purpose of everyday financial documents, such as an invoice.
  • In 17 out of the 18 participating countries and economies, boys and girls show similar skills in financial literacy. However, among students with comparable performance in mathematics and reading, boys perform better than girls in financial literacy in 11 out of 18 countries and economies.

Een overzichtsvideo zet alles op een rijtje:

Opvallend: algemeen is er een grote correlatie tussen financiële geletterdheid en SES en immigratie-status.

En hoe doen ‘wij’ het? Wel, we staan op plaats nummer 2 met de gemiddelden, waarbij onze zwakste 10% nog steeds hoger scoren dan de meeste andere deelnemende landen, met wel een iets grotere kloof dan gemiddeld. Je kan hier al de verschillende rapporten downloaden of bekijken. De presentatie en meer info over Vlaanderen volgen wellicht nog, ook op deze blog. pisaeco

2 gedachten over “Laatste deel PISA-resultaten: hoe scoren 15-jarigen op economische kennis?

  1. Pingback: Presentatie: PISA en de financiële geletterdheid van 15-jarigen | X, Y of Einstein?

  2. Pingback: Financiële geletterdheid en vrouwen, geen goede match? | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s