Is de gevoelige periode voor het leren van een tweede taal veel langer dan gedacht?

Leer een vreemde taal jong genoeg, want later wordt het moeilijker. En vroeg is dan in de eerste 6-7 levensjaren. Of misschien toch de eerste 17 jaar? Nieuw onderzoek doet vermoeden dat de gevoelige periode voor het leren van vreemde talen veel langer duurt dan we tot nu toe aannamen.

Het onderzoek is niet echt klein te noemen, men gebruikte data van zowat 670000 Engelstaligen die men http://www.gameswithwords.org liet spelen – een 10 minuten durende taalquiz – en zo liet deelnemen aan het onderzoek. De onderzoekers Hartshorne, Tenenbaum, & Pinker van MIT, Boston College en Harvard, stellen nu dat de gevoelige periode voor het leren van een vreemde taal tot 17.4 jaar duurt, alhoewel dit onderzoek nog steeds toont dat je best start voor je tiende omdat het anders toch moeilijker wordt. Niet omdat er geen gevoelige periode meer is na je tiende, maar omdat de tijd om de taal makkelijk te leren te kort wordt.

Ik heb het eigenlijke onderzoek nog niet kunnen inkijken wegens nog niet online. Voor deze post baseerde ik me op verschillende artikels die ik vond over het onderzoek en de perstekst.

 

 

Een gedachte over “Is de gevoelige periode voor het leren van een tweede taal veel langer dan gedacht?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.