Misschien moeten we het eens over 3G en 4G hebben?

Nee, het gaat niet over telefoons, laat staan over samenzweringen, maar wel over 3G bij -18-jarigen (twee maal gevaccineerd, 1 maal genezen) en 4G bij volwassenen (Twee maal gevaccineerd, 1 maal geboosterd, 1 maal genezen). Ondertussen komt 5G en binnenkort misschien zelfs 6G voor, nu een vierde vaccin voor bepaalde groepen is goedgekeurd.

De groep van 3G’s en 4G’s neemt zeer snel toe. Het was de Gentse schepen van onderwijs Elke Decruynaere die me mee op het spoor zette:

‘In veel klassen zijn de leerlingen die corona al hebben doorgemaakt, binnenkort in de meerderheid’, zegt de schepen. ‘Toch moeten zij, zolang in hun klas vier leerlingen samen positief testen, terug in quarantaine?’

Yep, en vaak ook nog in de kou zitten met een masker. Toch is de kans vrij klein dat ze nog een extra besmetting gaan krijgen in deze omnikron-tijden en dus wordt ook de kans klein dat ze als 3G’s en 4G’s nog anderen zullen besmetten. Tenminste zolang nieuwe varianten geen roet in het eten gooien. Het is dan geen solidariteit meer om anderen te beschermen, maar solidariteit in afzien.

De kans dat deze 3G’s en vooral 4G’s zich nog lang aan de regels zullen willen houden zal snel slinken, met een motiviatiebarometer die nu al op een laagste punt staat.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.