Een onderwijsvernieuwing die wel werkt?

Een interessante aanpak van de school, waarbij het soms moeilijk te onderscheiden is wat de reden kan zijn waarom het werkt. Het nieuwe kan spelen, maar in de tekst staat iets waar je misschien zal overlezen: de bijna algemeenheid waarmee het team het project omarmt. Vanuit collective teacher efficacy bekeken, is dit wellicht een van de belangrijkste factoren.
Merkte dat gisteren deze post al uiteenlopende reacties uitlokte. Ben benieuwd naar de verdere posts.

Evidence-informed lesgeven in het VO

Welkom op mijn eerste blogje. Ik ben me ervan bewust dat er heel veel goede onderwijsblogs zijn en ik geloof nooit dat ik aan de knieën zal komen van die mooie blogs van bv. Pedro de Bruyckere, Paul Kirschner, Martin Ringenaldus, Tom Sherrington, Martin Bootsma, Bertus Meijer en vele anderen (excuus als jouw naam er niet tussen staat, het betekent niet dat ik je blog niet lees).

Het doel van deze blog is vooral zoveel mogelijk mensen meenemen in onze onderwijsvernieuwing en informeren over hoe je evidence-informed kunt werken in het VO én wat de gevolgen daarvan zijn in de praktijk.

Ik werk op een mavo school met ongeveer 650 leerlingen. Zoals zovele scholen in onze regio, moest onze school ook “vernieuwen”. In onze regio is er een krimp, desondanks blijven onze leerlingaantallen heel stabiel en zijn de resultaten goed. Onze school heeft een zeer goede naam in de regio…

View original post 1.371 woorden meer

Plaats een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.