Opiniestuk in De Standaard over de ontslagen ‘Netlog-juf’

Vandaag verschijnt er een opiniestuk van Bert en Pedro over de juf die geen contractverlenging kreeg omdat ze met haar leerlingen op Netlog babbelde.

“Stel je voor dat een leerkracht een leerling op straat tegenkomt, moet de leerkracht dan vlug de weg oversteken en doen alsof zij het kind niet kent? Integendeel, we verwachten, vanuit de voorbeeldfunctie die iedereen in het onderwijs heeft, dat er vriendelijk goedendag wordt gezegd. Misschien slaan ze wel een babbeltje. Als het de gewoonte is op school, zal de leerling wellicht nog steeds mevrouw of meneer zeggen en zal de lesgever nog steeds een groot deel van zijn of haar functie meedragen. Wat de leerkracht hoogstwaarschijnlijk niet zal doen is de laatste vakantiefoto’s tonen van zichzelf in badpak. Hij of zij zal waarschijnlijk ook niet vertellen hoe laat het gisteren wel is geworden met de collega’s en zal al zeker niet klagen hoe lastig het wel was om het laatste uurtje door te brengen met 4C.” lees hier het volledige artikel

3 gedachten over “Opiniestuk in De Standaard over de ontslagen ‘Netlog-juf’

  1. Pingback: Sociale netwerken en jongere kinderen (cnn) « Is het nu generatie X, Y of Einstein?

  2. eigenlijk gaat het nog verder …

    onderwijs stoomt jongeren klaar voor het bedrijfsleven. werken bestond vroeger en nu nog grotendeels uit je opsluiten en werken, tot het werk gedaan is. resultaat: burnout op je vijftigste

    onze jongeren vandaag zullen veel langer werken en regelmatig tussenpauzes nemen – noem het mini pré-pensioenen. jongeren zullen later niet meer werken van 9u tot 17u op een locatie … ze zullen flexibeler en zelfstandiger moeten zijn. velen van thuis uit of van op café, globally connected met elkaar. en die elkaar zijn mensen van over heel de wereld.

    het idee dat we jongeren moeten opleiden naar een bedrijfsleven waar men werkt van 9u tot 17u, op een locatie, zonder toegang tot online netwerken is verouderd. we moeten niet enkel contacten tussen leerkrachten en jongeren stimuleren, we moeten het zelf nastreven. de high potential van de toekomst weet sociale netwerken te gebruiken op een professionele manier, en kan van op verschillende locaties en tijdstippen in team online werken aan documenten.

  3. Volledig akkoord, ook met het concept van die tussenpauzes. Hoor regelmatig van jongeren dat ze de fouten van hun ouders niet willen maken en zich dus niet willen kapotwerken. Vaak wordt dit verkeerd begrepen als niet voor iets willen gaan, maar het is in feite er verstandiger mee omgaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.