Vraag: kennen jullie al basisscholen die twitter gebruiken?

We kregen van Marco Frijlink de vraag of we basisscholen kennen die al met twitter werken?

Beste Marco,

Er zijn heel wat basisscholen waar meester of juf een klasblog bijhoudt. Daar zijn dan verslagjes en foto’s te vinden van de activiteiten van afgelopen week. Een soort modern heen en weer schriftje dus. Hier is een voorbeeld van de school van Berts dochter Flore :http://reuzeschool.skynetblogs.be/ Ze kwam vandaag thuis als een koning (driekoningen) en daar zijn nu al foto’s van te zien.

Gebruik van twitter is echter minder evident vooral ook omdat de meeste meesters en juffen zelf geen actieve twitteraars zijn. Via een blog van Karin Winters http://karinwinters.wordpress.com/2009/04/19/twitter-in-het-basisonderwijs-meesklas/ vonden we een interessante post over een twitterende meester van 6e klas van Basisschool De Halte uit Martenslinde (Bilzen). Het gaat om een gesloten twitteraccount. Het leuke is dat de meester van de via twitter ook echt stimuleert om vragen te beantwoorden door zelf online op zoek te gaan naar antwoorden.

In elk geval bedankt voor je vraag. Hopelijk helpt het je verder. Wij vonden het boeiend om op zoek te gaan naar een mogelijk antwoord!

2 gedachten over “Vraag: kennen jullie al basisscholen die twitter gebruiken?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.