Lifehacking in het onderwijs

Een site die ik al een paar keer bezocht, maar steeds vergat een link naar te leggen, namelijk lifehacking in het onderwijs, lees even mee:

“Toen ik besloot om voor leerkracht te studeren deed ik dat voor een groot deel uit idealisme. Door de stages heen merkte ik echter dat er binnen het onderwijs heel wat frustraties leven bij leerkrachten. Heel vaak hadden die frustraties te maken met de manier waarop ‘de dingen’ georganiseerd waren. Ondertussen had ik de GTD-methode leren kennen en toepassen, een methode die me toeliet om me met heel veel zaken tegelijkertijd bezig te houden en toch nog te kunnen focussen op wat op dat moment belangrijk was. Zonder die methode had ik in de voorbije jaren ongetwijfeld veel meer stress gehad. Na het winnen en het bijwonen van een seminarie over Getting Things Done, waar ik mijn kennis erover nog eens kon opfrissen, begon ik na te denken over hoe andere mensen zich organiseren. Het bleek dat bijna iedereen daar een ander systeem voor heeft. Toen ik de frustraties van leerkrachten koppelde aan mijn interesse voor organisatiesystemen was de keuze voor het onderwerp van mijn eindwerk snel gemaakt. Dat eindwerk resulteerde in deze site en strandde later op een gedeelde tweede plaats voor de Vlaamse Scriptieprijs 2009.”

Vrij vertaald: veel tips en tricks om  het leven van een leerkracht simpeler te maken vind je hier, om te beginnen hier al 100 tips om efficiënter te werken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.