Onderzoek toont dat online pedofielen van tactiek veranderen

Online pedofielen zouden het traditionele, tragere grooming-proces verlaten en overschakelen op zeer snel seksueel getinte chatgesprekken met kinderen. Deze waarschuwing komt op basis van een 3 jaar durende studie betaald door de Europese Commissie, de European Online Grooming Project.

In dit onderzoek werden de methodes en gedragingen van online sex delinquenten. Men onderzocht nauwgezet de chat logs van veroordeelde pedofielen die de Britse en Italiaanse politie aanleverden. Verder deed men diepte-interviews met mannelijke veroordeelde pedofielen in de UK, België en Noorwegen.

Behalve sociale netwerksites, toont het rapport dat ook game platformen zoals Xbox Live worden gebruikt om vooral jongens te benaderen.

Professor Julia Davidson zegt hierover “It is clear from the recent police chat logs we were given access to that the conversation between an online offender and a child can now become sexualised within two minutes. On social networking sites, if the child does not respond, the offender will simply move on to the next child. During our interviews, offenders said they didn’t need to bother with a grooming process when they could immediately ask children for sex or to meet so they could abuse them.”

“Sometimes offenders have several children on the go at once, with paedophiles assuming several different identities. They keep across many different conversations and keep meticulous notes on each child in a very calculating way.”

Uit het onderzoek blijkt ook dat jonge mensen een zeer stereotype beeld hebben van online groomers. “Young people think of them as ‘fat old men’ — a perception that our research proves to be untrue,” stelt Stephen Webster, hoofd van Crime and Justice Research aan het NatCen Social Research and European Online Grooming project. “The online groomers we spoke to were all ages and some of them significantly altered their identity when targeting a young person.”

Lees meer hier.

2 gedachten over “Onderzoek toont dat online pedofielen van tactiek veranderen

  1. Pingback: Onderzoek toont dat online pedofielen van tactiek veranderen | Kinderen en privacy | Scoop.it

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s