Hoe groen zijn onze jongeren? Nieuwe PISA in Focus

PISA blijft nieuwe focus-berichten uitsturen met nieuwe analyses of nieuwe onderzoeksresultaten over de 15-jarigen in de OESO-landen. Dit focus-bericht gaat specifiek over jongeren en milieubewustzijn.

Wat zijn de conclusies:

  • Most 15-year-olds in OECD countries have some understanding of environmental issues and feel that threats to the environment are a serious concern for them and/or for other people in their country.
  • Scientific understanding of the environment is key if students are to have a realistic appreciation of environmental challenges facing humanity. Students without sufficient knowledge of science consistently underestimate the time needed to find solutions to such environmental problems as what to do with nuclear waste or how to stop the loss of plant and animal species.
  • Making the link between environmental science studies at school and how they apply to the “real world” can help to foster a sense of responsibility towards the environment. But undue optimism – or pessimism – about the environment may stymie students from using their knowledge and understanding to positive effect.

Verder valt me de duidelijke correlatie met het mileubewustzijn van de ouders op.

Je kan het rapport hier downloaden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s