Video + commentaar: The Future of Learning

Ik werd dit weekend getipt over deze video door Kathleen Deweerdt, waarvoor dank! Het zou een mooie opdracht zijn voor studenten pedagogiek en onderwijskunde om alle stromingen te herkennen die in deze 10 minuten de revue passeren, van Vygotsky’s zone van naaste ontwikkeling over Roussiaans denken tot de kritische pedagogiek. Bekende usual suspects zoals Khan en Mitra komen voorbij. Het is vooral een documentaire die volgens mij moet aanzetten tot discussie en verder onderzoek. Sommige stellingen die aan bod komen, kloppen bijvoorbeeld voor mij niet of moeten op zijn minst genuanceerd worden, maar anderen zullen hier niet noodzakelijk mee akkoord gaan. De video ligt trouwens een stuk in de lijn van deze langere documentaire.

Belangrijkste kritiek op de video die ik zelf heb, is de grote nadruk die ogenschijnlijk ligt op technologie, wat onderwijs te zeer verengt. Waar ik helemaal mee akkoord ga, is dat als je dieper kijkt, men het eerder heeft over de discussie wat men moet leren. Welke inhouden zijn de komende jaren relevant.

Een gedachte over “Video + commentaar: The Future of Learning

  1. Pingback: Een aantal links uit de blog X, Y of Einstein « Monica Heikoop

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.