30 minuten gamen als middel voor kinderen met ADHD?

Een beperkte tijd gamen, 30 minuten, blijkt volgens een nieuw Amerikaans onderzoek even effectief als het nemen van een medicijn tegen de effecten van ADHD. Het onderzoek is voorlopig nog een pilot bij 80 kinderen, waarvan de helft de diagnose ADHD kreeg. De kinderen die het spel speelden zouden onder ander een betere werking van het werkgeheugen tonen.

Maar… het onderzoek van het bedrijf dat het spel ontwikkelde werd voorlopig nog niet gepubliceerd maar enkel voorgesteld op het jaarlijkse congres van American Academy of Child and Adolescent Psychiatry. Ik lees oa in het persbericht zelfrapportage door ouders en naast de kleine steekproef leer je niks bij over hoe lang het effect duurde enz,… Dus voorlopig met voorzichtigheid bejegenen.

(bron)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s