Welke richting gaat deze bus uit?

Dit is een raadsel dat National Geographic stelde in hun tv-programma brain games. De vraag is eenvoudig: in welke richting rijdt deze schoolbus. 8 op 10 kinderen onder 10 zouden deze vraag makkelijk kunnen oplossen, maar kan jij het?

Wil je de uitleg? Lees hieronder.

Mashable vat de eenvoudige logica samen:

  1. Where are the doors? Is this some sort of futuristic bus where people are beamed inside a la Star Trek? Of course not. Simple logic will tell you that the doors are on the other side of the bus. Mr. Spock would be pleased.
  2. Now consider which side of the road the bus is on. People in America drive on the right side of the road, so you can assume this is the “right side.” Now place your bus driver. Is there a bus driver? Let’s hope so, or all these bus people are doomed. Since the bus on the right side of the road, you can assume through visualization that the bus driver is on the left-hand side.bus1IMAGE: NATIONAL GEOGRAPHIC
  3. Next, let’s assume this bus was constructed correctly and the bus driver’s seat is at the front (or, again, certain doom awaits our bus people). Since the bus driver is on the left, and the left is the front, you can assume our non-doomed bus is going toward the left.

Natuurlijk zullen de antwoorden bvb in de UK andersom zijn volgens deze logica.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s