Deze 12-jarige ontwierp een licht in een waterfles voor sloppenwijken

Een van mijn meest favoriete documentaire-reeksen van de voorbije jaren is ‘how we got to now’ waarin Steven Johnson toont hoe eenvoudige concepten de wereld hebben veranderd. De voorbije maand ervoer ik zelf nog hoe belangrijk koeling bijvoorbeeld is.

Deze video die ik via Google vond (niet de zoekmachine, wel de blog van Google) toont het verhaal van Brian Gonzales. Als klasopdracht ontwierp hij een lamp gemaakt uit grotendeels recyclage-materiaal die mensen voor het eerste keer licht in huis kan geven. Voor mensen die elektriciteit gewoon zijn, is het wellicht nog moeilijk in te schatten welk enorm verschil dit kan maken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.