Leren a.s. leerkrachten wat zij moeten leren? Lerarenopleidingen onderzocht

Blogcollectief Onderzoek Onderwijs

Deze blogpost – die ook in verkorte vorm te vinden is in Didactief van september – is anders dan anders omdat ik die niet in mijn eentje heb geschreven. Wat je hier leest is een zeer beknopte weergave van twee theses uitgevoerd in het kader van een OU Master Onderwijswetenschappen. Kristel Vanhoyweghen en Tim Surma, begeleid door Dr Gino Camp en mijn persoon. Zij voerden een deelreplicatie uit van een onderzoek dat ik eerder over blogde en die ook in Didactief verscheen (Wat moeten nieuwe leraren weten? mei 2016). Dus deze blog heeft vier auteurs.

Moeten onze leraren (en onze leraren van de toekomst) weten hoe hun leerlingen leren? De vraag lijkt retorisch, want als het de taak van leraren is om lessen in te richten en te plannen in functie van het leren van hun leerlingen, dan mag je toch verwachten dat leraren zelf ook weten hoe…

View original post 1.576 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.