Deze blog bestaat vandaag 10 jaar!

Bert Smits schreven in 2008 een boek ‘Is het nu generatie X, Y of Einstein’ dat in februari 2009 zou uitkomen. Het leek ons een goed idee om als promotie voor het boek een blog te starten met extra input en updates bij het boek. Daar komt de oorspronkelijke naam vandaan, voor wie het zich ooit afvroeg.

Spijtiggenoeg had een van ons beiden een ietwatneurotischkantje en een zoon die nietgoedsliep, waardoor ik al snelelkeochtendberichtenbegon te posten over onderwijs, jongeren en populairecultuur (en hoe die op elkaarinwerken). Toen Bert na een paarwekenaangaf dat hijmijnverschroeiend tempo van posts nooitzouevenaren, verdeelden we het werk: ik zou de blog bijhouden.

De eerste post verscheen op 16 februari 2009. Ik heb een paar een vakantie genomen van het bloggen, maar tot mijn eigen verbazing zijn we nu 10 jaar verder en dit is bericht 9476. Er is ondertussen ook een Engelstalige zusterblog.

Ik zou hier nu allerlei cijfers kunnen plaatsen (1,5 miljoen bezoekers op 10 jaar tijd), maar wil even stilstaan bij de reden waarom ik zo vaak blogde. Het werd al snel het delen van mijn persoonlijke professionalisering. Als ik die dingen toch allemaal las, waarom deelde ik niet het meest relevante met anderen?

En heeft bloggen me zo geholpen om een betere lesgever te zijn? Ik denk het wel. Misschien is dat de belangrijkste ‘winst’ van 10 jaar.

Niet dat er geen andere voordelen in bloggen zit en zat. Het heeft me zeer veel fijne contacten opgeleverd. Het bloggen corrigeert me ook en niet enkel als ik weer maar eens een schrijffout publiceer. Deze blog heeft zeer aandachtige lezers die me wanneer nodig binnen het half uur wijzen op een mogelijke inhoudelijke fout, waarvoor dank! Gelukkig komen deze inhoudelijke fouten minder voor dan de schrijffouten ;).

Dank aan alles gastbloggers, met speciale vermelding van Linda Duits. Dank aan alle co-auteurs en uitgevers van mijn boeken. Dank aan iedereen die deze blog volgt!

Dat ik deze post zou tikken op een luchthaven tijdens mijn eerste lezingentournee ooit, geloof me, dat had ik 10 jaar geleden nooit durven dromen. Dat binnen twee weken er een nieuw boek uitkomt, nog minder. Ik weet nog dat toen Hilde van LannooCampus me na het eerste boek vroeg of ik er nog eentje wou schrijven, mijn antwoord was: nee, heb dat al gedaan…

En oja, ik heb al een paar keer gedacht om te stoppen, maar iedereen heeft wel eens een minder moment. Dus op naar het volgende feest!

 

4 gedachten over “Deze blog bestaat vandaag 10 jaar!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.