Er beweegt iets in Singapore: afbouw gestandaardiseerde testen

Het was vorig jaar al besloten, maar nu begint het echt merkbaar te worden: Singapore bouwt het aantal gestandaardiseerde examens af met als centrale doelstelling het welbevinden van de leerlingen te verhogen. Dit alles onder het motto: onderwijs is geen competitie.

Dit is nogal een grote stap voor een land waar de testdruk behoorlijk groot was. Let wel, het betekent niet dat alle toetsen en gestandaardiseerde testen verdwijnen. Wel zullen ook bepaalde vergelijkende elementen niet meer op het rapport te zien zijn. Concreet verandert er dit:

Tegelijk wordt ook een nieuw, meer-eisend curriculum ingevoerd, waardoor het moeilijk in te schatten zal zijn wat de eigenlijke gevolgen zullen zijn binnen enkele jaren. De komende jaren zijn sowieso overgangsjaren. Wel iets om zeker op te volgen! (Lees meer hier).

Een gedachte over “Er beweegt iets in Singapore: afbouw gestandaardiseerde testen

  1. Pingback: Sommige clichés over Aziatisch onderwijs blijken meer genuanceerd | X, Y of Einstein?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.