Preteaching vanop afstand voor onze kleuters. Play hard, work hard.

Kleutergewijs

Onze gastbloggers zijn Liv Camps en Joeri Sterckx, pedagogisch medewerkers van OVSG.

Onze kleuters kregen 3 weken onderwijs op afstand. Leerkrachten toonden het beste van zichzelf om hun kleuters te inspireren. De vakantie loopt op zijn einde en nu de scholen niet opengaan is het tijd voor nieuwe inhouden door middel van preteaching. Hoe gaan we dit realiseren, vasthoudend aan ons primair gedachtengoed: ‘Kinderen hebben betekenisvolle, gezamelijke activiteiten nodig om tot ontwikkeling te komen en te leren.’   

Klaar voor inspiratie?

Sterke impressies

Een thema vanop afstand, wat kiezen we dan? Onze kleuters leven ‘in hun kot’ en dit is op dit ogenblik hun leef- en belevingswereld. Die belevingswereld gaan we gebruiken om nieuwe inhouden aan te brengen. Hun kot is natuurlijk ook hun tuin, terras, de werkplek van een ouder. In het dagelijks leven van de kleuters zijn er ook nu nog een aantal zekerheden: de vuilkar…

View original post 2.003 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.