Kleuteronderwijzer zijn in tijden van Corona

Kleutergewijs

Ik vraag me af hoe het is om kleuteronderwijzer te zijn dezer dagen. De vraag beantwoorden mogen jullie doen. Ik ben maar een lerarenopleider. In deze reflectie bekijk ik jullie werk louter door een waarderende en optimistische roze bril. De eer die ik jullie betuig, is niet minder oprecht.

Kleuteronderwijzers, jullie lezen meer dan ooit

Jullie zijn levenslange leerders. De voorbije maand telden we meer dan 50000 views op Kleutergewijs. Een record. De berichten Preteaching vanop afstand voor onze kleuters. Play hard, workhard en Welkom terug! Wat als de scholenheropenen? waren hits. Ook oudere blogberichten werden massaal gelezen en gedeeld. Daarmee tonen jullie dat jullie oplossingen zoeken om een ontzettend belangrijke maar tegelijk ontzettend moeilijk bereikbare groep van kinderen te geven waar ze nood aan hebben. Buitenstaanders beseffen niet altijd hoe groot de uitdaging voor jullie wel is, omdat jullie niet in geschreven taal met de kleuters zelf kunnen communiceren…

View original post 489 woorden meer

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.