Gratis Webinar komende donderdag van Bert en mezelf: Wat kunnen scholen leren uit de coronacrisis? 

De impact van de coronacrisis op het onderwijs is groot: digitaal en afstandsleren werden de norm, en de vraagt blijft wat de effecten op kinderen, jongeren én de school zelf zullen zijn. Hoe geef je zo goed mogelijk les vanop afstand? Hoe maak je je schoolbeleid bestendig tegen onverwachte gebeurtenissen?
Pedro De Bruyckere en Bert Smits gaan in op de uitdagingen waar scholen mee te maken krijgen en welke lessen ze daaruit kunnen leren.

Registreren voor dit gratis webinar kan via deze knop. Lees hieronder verder voor meer info over de inhoud van het webinar.

     Donderdag 28 mei 2020 16u00
Gratis webinar! Schrijf je hier in voor het webinar

Pedro De Bruyckere gaat in op de vraag welke zaken we hier concreet uit kunnen trekken voor leraren en thuisonderwijs. Hoe kunnen we het best multimediaal werken? En hoe bouwen we voldoende herhaling en oefening nu het schooljaar drastisch is ingekort?Gebaseerd op het boek Klaskit. Tools voor topleraren gaat hij op zoek naar antwoorden die wetenschappelijk onderbouwd zijn en (meestal) werken.

Bert Smits gaat dieper in op wat deze crisis ons leert over de kwaliteit van schoolorganisatie. Een crisis is een stresstest voor scholen. Zowel de sterktes als de tekortkomingen van je team en van de ruimere organisatie worden blootgelegd.

Bert licht toe welke hefbomen je nodig hebt om je school fit en wendbaar te maken en om te bouwen tot een lerende organisatie. Hij haalt daarvoor inspiratie uit zijn boek Iedereen schoolmaker. Investeren in samen leren dat hij samen met Yves Larock schreef.

4 gedachten over “Gratis Webinar komende donderdag van Bert en mezelf: Wat kunnen scholen leren uit de coronacrisis? 

 1. Geachte heer De Bruyckere,

  Mooi idee, dat webinar, maar is het ook naderhand te bekijken? Mijn collega en ik zijn er zeer in geïnteresseerd omdat we voor het laatste nummer van deze jaargang van DNM (zie http://www.denieuwemeso.nl) werken aan een uitgebreide terugblik, maar helaas zijn wij geen van beiden donderdag op tijd op een plek waar we kunnen kijken.

  Vriendelijke groet,

  Pieter Leenheer (redacteur DNM)

  Dekkersbos 17

  3956 TH Leersum

  M +31653283836

  http://www.denieuwemeso.nl

 2. Beste Pedro,
  Ik wilde enthousiast deelnemen, maar helaas was het maximum aantal deelnemers al bereikt. De webinar alsnog achteraf bekijken, zou ook ik op prijs stellen.
  Groet,
  Paula

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.