Het is de laatste week zomerschool op tv, maar beste leraren, zag je dit al?

De voorbije weken en nog deze week kon en kan je 4 dagen per week om 11u terecht op Eén voor een uurtje zomerschool. De lessen voor de lagere school vind je ook op de site van Ketnet, TikTok,… en natuurlijk Zomerschool.Vlaanderen zelf.

Maar heb je als leraar al eens deze laatste site bezocht? Ondertussen kun je namelijk alle lesjes geordend terugvinden per graad en per vakgebied. Zo kun je de lessen de komende maanden hergebruiken.

Dit kan je doen op verschillende manieren, enkele voorbeelden:

  • Misschien merk je dat enkele leerlingen wat opfrissing nodig hebben rond een thema, laat hen het lesje over het onderwerp even bekijken gevolgd door een oefening.
  • Je kan een dergelijke les ook gebruiken voor een flip the class-benadering, waarbij kinderen het lesje als huiswerk vooraf bekijken en je vervolgens in de les verder ingaat op toepassingen.
  • Je kan de video’s ook gebruiken als herhaling van de leerstof.
  • Voor kinderen die afstandsonderwijs nodig hebben – bijvoorbeeld door quarantaine – kan je de lessen gebruiken als onderdeel van je eigen online aanbod.

Minister Weyts liet al doorschemeren dat zowel de analoge als de virtuele zomerscholen een vervolg krijgen, al zal het wellicht ook afhangen van de wetenschappelijke evaluatie die momenteel loopt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.