Toen AI punten begon te geven, liep het fout…

In de internationale media is er aandacht voor Edgenuity, een online platform dat door meer dan 20000 scholen in de VS gebruikt wordt. Een van de tools dat het platform gebruikt, laat het toe om online testen en quizes te doen en deze tellen soms ook mee voor je eindscore.

Nu, zo een toets met meerkeuzevragen of gesloten vragen is vrij makkelijk om behoorlijk waterdicht te maken. Maar wat met essay vragen waarbij je toch enkele zinnen moet schrijven? Dat wordt trickier. Voor de starttoets Engels hebben we ook met machine learning geëxperimenteerd en we zijn er nog mee bezig, maar het bleek toch allemaal niet zo evident.

Hier bleek het uiteindelijk niet zo moeilijk. De software bekeek gewoon of bepaalde kernwoorden al dan niet aanwezig zijn.

Op die manier kan je bij dit platform dus een maximumscore krijgen door enkele zinnen te schrijven en vervolgens alle kernwoorden die met het thema te maken hebben te noteren. Gevolg: maximum score. (bron)

Er wordt de laatste tijd veel gesproken over slimme toepassingen in onderwijs, maar ook de met veel bombarie aangekondigde AI-toepassing waar bijvoorbeeld het GO in investeerde, zit momenteel in de koelkast.

En dan was er ook nog dit…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.