Hoe ziet les geven er uit? Resultaten van een OESO-video onderzoek op basis van 700 geobserveerde leraren

Als een uitbreiding op TALIS kwam er ook deze video studie waarin 700 leraren geobserveerd werden:

What does teaching look like? What practices are most impactful? By directly observing teaching in the classroom, this study trialled new research methods to shed light on these key questions for raising student outcomes around the world. This report provides a detailed account of classroom management, social and emotional support, and instructional practices in the classrooms of eight countries and economies, drawing upon the observation of lesson videos and instructional materials, the analysis of teacher and student questionnaires, and the measurement of students’ cognitive and non-cognitive outcomes.

Het gehele rapport en meer kan je hier lezen. Het bijhorende platform vind je hier.

De onderstaande presentatie vat het rapport samen en is wellicht een feest van herkenning voor veel mensen die in het onderwijs staan. Meer nog: het is opvallend hoeveel parallellen er bestaan tussen nochtans zeer verschillende landen en regio’s.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.