Hoeveel verdienen schooldirecties in de verschillende OESO-landen?

Schooldirecties staan behoorlijk onder druk. Het is een van de niet onverwachte inzichten uit een nieuwe OESO Education Indicators in Focus. De belangrijkste inzichten:

  • School heads in public institutions are required to work 7-8 hours per day on average across OECD countries. In two-thirds of these countries, they are also required to work during students’ school holidays.
  • On top of their leadership and managerial role, in 27 OECD and partner countries and economies, school heads are required to take on additional tasks and responsibilities as specified in official documents.
  • On average across OECD countries in 2019, the actual earnings of lower secondary school heads were 59% higher than those of lower secondary teachers and 38% higher than those of tertiary-educated workers. However, more than half of lower secondary school heads in OECD countries are not satisfied with their salaries.

In het document staan ook 2 interessante grafieken. Ten eerste deze vergelijking van de salarissen:

Ten tweede hoe tevreden zijn de directies over hun salaris/werkomstandigheden:

Een gedachte over “Hoeveel verdienen schooldirecties in de verschillende OESO-landen?

  1. Ja, maar deze grafieken gaan alleen over de directeuren in het voortgezet of middelbaar onderwijs. In Nederland is het grote probleem het vinden van goede directeuren voor het basisonderwijs. Die krijgen nauwelijks meer en in sommige gevallen zelfs (nog) slechter betaald dan hun leerkrachten. En dat helpt niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.